Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Att läsa hos oss

Att läsa hos oss

Förverkliga Dina ambitioner!

En skola med många möjligheter! Vi har ett brett utbud av gymnasieutbildningar inom bland annat teknik, språk, design och idrott. Brinellgymnasiet utbildar för framtidens arbetsmarknad - antingen direkt till yrkeslivet eller via studier på yrkeshögskola, högskola eller universitet.

Kunskap och utveckling i centrum

Förverkliga dina ambitioner oavsett om de handlar om teknik, språk, design, idrott eller olika estetiska uttrycksformer. Personal, lokaler, läromedel och teknisk utrustning på skolan ska möjliggöra att du når de mål du sätter upp. Internationella kontakter finns etablerade med många länder inom och utanför EU. I alla program är det viktigt att eleven utifrån sin egen nyfikenhet och kreativitet når meningsfull kunskap och en stark personlig utveckling. Nässjö är mycket förknippat med järnväg och därför är det extra roligt att vi har 2 riksrekryterande utbildningar med den inriktningen - nämligen järnvägsbyggnad och järnvägsteknik.

Du kan kombinera dina studier med musik eller idrott på skoltid

Skolan tar varje år emot idrottselever i basket, bandy, bowling, fotboll, ishockey och E-sport. Som elev på idrottsgymnasiet kan du satsa helt på din idrott och samtidigt förverkliga dina studieambitioner. Intill skolan finns ett modernt utrustat elevboende samt trevliga samlingslokaler. Skolan samarbetar med den kommunala musikskolan (Kulturskolan), vilket innebär att intresserade elever kan satsa på sin musik i form av Musiktillägg .

Fina stipendier ger stora möjligheter

Skolan har förmånen att ha fått två stora donationer på vardera 10 miljoner. Göte Öhrskogs Gymnasiestiftelse delar varje år ut stipendier till välförtjänta och kreativa elever, till projekt och fortbildning. Stiftelsen Aktiestinsen Lennart Israelssons Gymnasiefonds avkastning används till stipendier för elever i ekonomisk utbildning. Stiftelsen Aktiestinsens Gymnasiefond för järnvägsutbildning används genom årliga stipendier och bidrag till undervisning eller utbildning, stimulera och premiera välförtjänta och kreativa studerande vilket även inkluderar vuxenstuderande, inom ramen för järnvägsutbildningen vid den kommunala gymnasieskolan i Nässjö, Brinellgymnasiet. Den totala avkastningen från donationerna uppgår årligen till cirka 700 000 kronor och är till stor glädje för Brinellgymnasiets elever och personal.

Richard Weibull, Gymnasiechef

Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.
×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.